Vlissingen – 11 mei 2015

Sinds augustus 2014 is er een privé zwemschool in Golden Tulip Strandhotel Westduin. Deze zwemschool is onderdeel van ‘Bewegingsplein Westduin’ en is gevestigd in het ‘Golden Tulip Strandhotel Westduin’ te Koudekerke. Na de succesvolle start in augustus 2014 is er inmiddels besloten dat de zwemlessen worden uitgebreid van 4 naar 7 lesdagen. Volgens eerdere berichten zou dit gaan per 1 september 2015, echter is dit vervroegd naar 1 mei 2015.

Met de uitbreiding van 4 naar 7 lesdagen wil Bewegingsplein Westduin een meerwaarde betekenen voor zowel de inwoners van Walcheren als ook de gasten van Golden Tulip Strandhotel Westduin. Ouder en kind kunnen nu ook terecht op maandag, woensdag en vrijdag voor zwemles. Hiermee wil BewegingspleinWestduin de wachtlijsten voor zwemles minimaliseren, zodat ouders op tijd kunnen beginnen met de start voor zwemveiligheid en overleven in het water. Dit is zeker van belang in zo een waterrijke omgeving als Zeeland. Sommige zaken en mensen verdienen meer aandacht dan andere, zoals doodsoorzaak nummer 1 bij jongere kinderen: verdrinkingsdood. Ook turbolessenvoor vakantiegangers zijn mogelijk.

Resultaatgerichte zwemlessen van hoge kwaliteit
Bewegingsplein Westduin is aangesloten bij het Nationaal Platform Zwembaden. Het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ is het kennisinstituut voor de zwembranche in Nederland. De kernactiviteiten bestaan onder andere uit de uitgifte van de Nationale Zwemdiploma’s, de kwaliteitsbewaking van het diplomazwemmen. Jolanda van Belzen vindt het belangrijk dat de zwemlessen van hoge kwaliteit zijn en stelt de veilighe
id in het water dan ook voorop door te werken met het programma van eisen die het NPZ/NRZ stelt, met ervaren personeel en de mogelijkheid tot gratis (privé) bijlessen te volgen.
Wanneer kinderen zwemles volgen bij Bewegingsplein Westduin, dan zijn ze gegarandeerd dat ze binnen 7 lesmaanden hun A en B diploma halen. De lessen worden gegeven in kleine groepjes van 4 tot maximaal 6 kinderen of individueel. De kleinschaligheid van de groepen draagt bij een betere concentratie en is het mogelijk om les op maat te krijgen met veel persoonlijke en gerichte aanwijzingen. Ouders kunnen gebruik maken van het online leerlingvolgsysteem, zodat zij altijd en overal de verrichtingen van hun kind kunnen volgen.

Bewegingsplein Westduin biedt:
  • diploma garantie A-B diploma binnen 7 lesmaanden;
  • verwarmd bad;
  • geen wisseling van instructeurs geheel het traject;
  • online leerling volgsysteem, ouders kunnen online de voortgang kunnen bekijken – samen met kind bekijken;
  • er is een tv-scherm in lounge voor het live meekijken tijdens de zwemles;
  • het nuttigen van een hapje en drankje behoort tot de mogelijkheden;
  • kinderen van het speciale onderwijs krijgen hier de aandacht die ze nodig hebben.

Kortom, veiligheid in het water staat bovenaan/centraal!