Uitbreiding contract zwembad voor Bewegingsplein Westduin

Vlissingen – 16 februari 2014

Sinds augustus 2014 is er een privé zwemschool in Golden Tulip Strandhotel Westduin. Deze zwemschool is onderdeel van ‘Bewegingsplein Westduin’ en is gevestigd in het ‘Golden Tulip Strandhotel Westduin’ te Koudekerke. Na de succesvolle start in augustus 2014 is er inmiddels besloten dat de zwemlessen worden uitgebreid van 4 naar 7 lesdagen vanaf 1 september 2015!

Met de uitbreiding van 4 naar 7 lesdagen wil Bewegingsplein Westduin een meerwaarde betekenen voor zowel de inwoners van Walcheren als ook de gasten van Golden Tulip Strandhotel Westduin. Ouder en kind kunnen nu ook terecht op maandag, woensdag en vrijdag voor zwemles. Hiermee wil Bewegingsplein Westduin de wachtlijsten voor zwemles minimaliseren, zodat ouders op tijd kunnen beginnen met de start voor zwemveiligheid en overleven in het water. Dit is zeker van belang in zo een waterrijke omgeving als Zeeland. Sommige zaken en mensen verdienen meer aandacht dan andere, zoals doodsoorzaak nummer 1 bij jongere kinderen: verdrinkingsdood. Ook turbolessen voor vakantiegangers zijn mogelijk.

 

Resultaatgerichte zwemlessen van hoge kwaliteit

Bewegingsplein Westduin is aangesloten bij het Nationaal Platform Zwembaden. Het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ is het kennisinstituut voor de zwembranche in Nederland. De kernactiviteiten bestaan onder andere uit de uitgifte van de Nationale Zwemdiploma’s, de kwaliteitsbewaking van het diplomazwemmen.
Jolanda van Belzen vindt het belangrijk dat de zwemlessen van hoge kwaliteit zijn en stelt de veiligheid in het water dan ook voorop door te werken met het programma van eisen die het NPZ/NRZ stelt, met ervaren personeel en de mogelijkheid tot gratis (privé) bijlessen te volgen.
Wanneer kinderen zwemles volgen bij Bewegingsplein Westduin, dan zijn ze gegarandeerd dat ze binnen 7 lesmaanden hun A en B diploma halen. De lessen worden gegeven in kleine groepjes van 4 tot maximaal 6 kinderen of individueel. De kleinschaligheid van de groepen draagt bij een betere concentratie en is het mogelijk om les op maat te krijgen met veel persoonlijke en gerichte aanwijzingen. Ouders kunnen gebruik maken van het online leerlingvolgsysteem, zodat zij altijd en overal de verrichtingen van hun kind kunnen volgen.

 

Bewegingsplein Westduin biedt:

• diploma garantie A-B diploma binnen 7 lesmaanden
• verwarmd bad;
• geen wisseling van instructeurs geheel het traject;
• Online leerling volgsysteem, ouders kunnen online de voortgang kunnen bekijken – samen met kind bekijken;
• er is een tv-scherm in lounge voor het live meekijken tijdens de zwemles. Het nuttigen van een hapje en drankje behoort tot de mogelijkheden;
• kinderen van het speciale onderwijs krijgen hier de aandacht die ze nodig hebben.

Kortom, veiligheid in het water staat bovenaan/centraal!

Kinderen krijgen gerichte aanwijzingen om de zwemtechnieken eigen te maken.
Over Bewegingsplein Westduin

Bewegingsplein Westduin is opgezet door initiatiefneemster Jolanda van Belzen, die zich wil inzetten voor de “Walcherse” kinderen en mensen van 3,5 tot 100 jaar. Kinderen en mensen met een (meervoudige complexe) lichamelijke beperking, mentale retardatie en/of chronische ziekte, zijn hier ook aan het juiste adres. Maar ook kinderen, pubers, volwassenen en ouderen zonder deze bovenstaande beperking of ziekte. Het doel is om bovengenoemde doelgroep op een fysiotherapeutisch, speelse of actieve wijze te prikkelen. Door middel van zwemles, hydrotherapie, fysiotherapie, personal training, fitness en massage. Voor ieder individu wordt een beweegprogramma opgesteld om zijn of haar doelen te bereiken.

 

Over Het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ

Het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ is het kennisinstituut voor de zwembranche in Nederland. De kernactiviteiten bestaan onder andere uit de uitgifte van de Nationale Zwemdiploma’s, de kwaliteitsbewaking van het diplomazwemmen, het bevorderen van zwembadbezoek, het initiëren, ontwikkelen en coördineren van regulier en cursorisch onderwijs en het ontwikkelen, verzamelen en verspreiden van kennis op het gebied van exploitatie. Daarnaast verzorgt het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ het beheer van het Keurmerk Veilig & Schoon in opdracht van Stichting Zwembadkeur.

 

Over Golden Tulip Strandhotel Westduin

 

Golden Tulip Strandhotel Westduin ligt direct achter de laagste duinovergang van Walcheren, slechts 50 meter van zee en strand. Een ideale locatie voor een strandvakantie, weekendje weg, zakelijke bijeenkomst of evenement. Geniet van de zilte zeelucht, de bruisende branding en de adembenemende kustlijn. Slenter over de kronkelige paden door de duinen naar Domburg of breng een bezoek aan Vlissingen en Middelburg. Bij Westduin zal het u aan niets ontbreken, gratis Nespresso op de kamer, gratis parkeren, gratis WIFI en nog veel meer.