HIIT training oefeningen

Het trainingsprincipe van HIIT is dat je met intervallen in een korte tijdsbestek een intensieve inspanning levert. Dit zorgt voor een hoge hartslag en veel energieverbruik. Het is een zeer effectieve trainingsmethode om in weinig tijd veel te doen. Deze intensieve oefeningen wissel je af met minder intensieve oefeningen of rust. Een HIIT-training ofwel een Circuit krachttraining is een goede methode om af te trainen en je spieruithouding te vergroten. Het is niet het doel om grote spieren op te bouwen. Deze HIIT-trainingstechniek is daarom vooral geschikt als ondersteuning bij cardio- en intervalsporten, zoals fietsen, wandelen, voetbal of vechtsporten.

Voordelen abonnement

 • Gratis gebruik van onze indoor fitnessruimte. Ruime openingstijden van 7.00 - 23.00 uur.
 • Gratis gebruik van ons zwembad. Roostervrijzwemmen
 • Je mag 1x per week, 2uur, gratis een 'standup padle board' of 'kajak' gebruiken waarmee je zelfstandig het water op kan. Reserveren kan telefonisch of WhatsApp.
 • Gratis gebruik van onze sauna
 • Gratis parkeren

Voordelen van een circuittraining

Een Kracht en Conditie Circuit training bied je veel voordelen in vergelijking met andere vormen van lichaamsbeweging:

kracht en conditie circuit HIIT

Met een Circuit training kun je enorm veel oefeningen doen in een halfuur tot een uur

Omdat je minder rust neemt en in beweging blijft, blijft je hartslag constant hoog. Op deze manier werk je aan je conditie én verbrandt je meer calorieën.

De oefeningen die je tijdens een Kracht en Conditie Circuit training doet veranderen steeds. Hierdoor blijf je uitgedaagd worden en raak je niet snel verveeld.

Je werkt tegelijkertijd aan cardio- en krachttraining, zodat een HIIT-training een ideale combinatietraining is om lichaamsvet te verbranden en tegelijkertijd spieren op te bouwen. Je verbruikt dan ook veel energie.

HIIT-training voor beginners en gevorderden

Omdat je bij een HIIT-training zelf je gewicht, weerstand en intensiteit kunt kiezen, zijn deze circuit trainingen een flinke uitdaging voor zowel beginners als gevorderden. Je kunt variëren in de tijd van de intervallen, de totale duur van de training en de oefeningen die je doet. 

Deze grote mogelijkheid tot combineren en variëren vinden veel mensen aantrekkelijk. Hierdoor is het eventuele niveauverschil in de groep dus geen enkel probleem. Of je nu beginnend bent of al een gevorderde bent: je haalt het maximale uit jezelf naar boven.

Wat zijn de nadelen van een HIIT-training?

Het intensieve karakter van HIIT-training kun je ook ervaren als een nadeel. Omdat een stressreactie wordt geactiveerd, kun je meer pijn en vermoeidheid ervaren dan normaal. Zit je minder goed in je vel of ben je voordat je gaat trainen al vermoeid? Dan kun je beter even geen HIIT-training te doen. Beginners en ouderen die gevoelig zijn voor overbelasting of blessures kunnen beter voor een andere trainingsvorm kiezen, bijvoorbeeld bootcamp.

Ons advies bij een Kracht en Conditie circuit is om altijd een goede algemene warming up te doen, gevolgd door een specifieke warming up. Blijf goed op techniek letten terwijl je vermoeid raakt, laat dus nooit de vorm ten koste gaan van de intensiteit.

Meer begeleiding met personal training

Vind je het lastig om de bovenstaande tips toe te passen tijdens het sporten? Dan help ik je graag persoonlijk. Ik ben fysiotherapeut, personal trainer, leefstijlcoach en koude trainer. Meer kun je lezen over mij op deze pagina

pusch up strand

Momenteel ben ik bezig met de opleiding tot transformatiecoach. Bij personal training ga ik je helpen en trainen om:

 • Weerbaar te worden tegen stress
 • Gezonde eetgewoonten aan te nemen
 • Een positieve houding tegenover dagelijkse lichaamsbeweging te krijgen
 • Je lichaamsbeeld en tevredenheid te vergroten
 • Hoe je je geest kalmeert om het gevoel van doelgerichtheid terug te krijgen
 • Hoe je emotionele voldoening krijgt en
 • Meer te kunnen ontspannen.

Tarieven

Tarieven voor de groepsles abonnementshouders​

Het watersport en het outdoor abonnement kost € 39,50per maand. De eenmalige inschrijfkosten bedragen €27,50

Tarieven groepslessen voor dagjesmensen

Dagjesmensen kunnen ook je meedoen aan groeps trainingen. Je reserveert en betaalt online. Losse groepslessen outdoor en watersport (voor dagjesmensen) €12,50 per les

Gratis voor personal training abonnees

Leden die een personal training abonnement hebben kunnen gratis meedoen met de outdoor & watersport groepslessen.DagTijd/uurActiviteitWaar
Maandag
09.15 tot 11.30Personal TrainingOutdoor, fitness, zwembad, zee
11.45 tot 12.45Ontspannen in het NU
12.45 tot 13.30Zeezwemmen
Dinsdag
09.15 tot 10.30Hatha yoga
Woensdag
07.00 tot 12.00Personal TrainingIndoor Fitness, zwembad, outdoor, zee
09.00 tot 10.15Suppen/kajakkenzeekinderen toegestaan
Donderdag
08.30 tot 11.30Personal trainingIndoor en Outdoor
11.45 tot 12.45Core stability trainingIndoor
12.45 tot 13.30ZeezwemmenZee
Vrijdag
Zondag10.30 – 11.45 Hatha Yoga– Derde zondag van de maand